OKOSPALACK.HU
Navigation
media
03 feb

Száraz téli idő - szükség lesz a saját kulacsra

Itt a tél, próbálunk helyrejönni a Karácsonyi túlfogyasztás után és a testünk is vágyik a pihenésre. Nem rossz gondolat egy alkoholmentes hónapot beiktatni, de az nagyon fontos, hogy a hidratációra odafigyeljünk.

Tovább
media
02 dec

Boldog Hidratált Karácsonyt kívánunk

Ismét eljött a Karácsony, céges vacsorák, ünnepi készülődés, meghívások barátokhoz és nagy családi ebédek. Egy karácsonyi összejövetel, vagy party ne jelentse azt, hogy másnaposan szenvedünk a paplan alatt a mértéktelen étel és alkoholfogyasztás miatt! Olvasd el a mi tippjeinket!
Tovább
media
08 okt

Erős migrén vagy fejfájás? A hidratáció segít!

A migrénnek, fejfájásnak rengeteg oka lehet, de az egyik meghatározó a dehidratáció.

A különböző fejfájások mindegyikén segíthetünk valamelyest a felelősségteljes folyadékfogyasztással. Érdemes kideríteni a fejfájás okát, mielőtt azonnal a fejfájás-csillapító gyógyszert választjuk.

Tovább
media
01 szept

A 7 leginkább dehidratáló étel

Az oldalunk gyakori látogatói nagyon jól tudják már azt, milyen fontos, hogy a testünket folyamatosan hidratáltan tartsuk. Figyelni kell rá, hogy milyen sok vizet veszítünk a nap folyamán, és ezt folyamatosan pótoljuk is vissza.

A testmozgás és a magas hőmérséklet fontos szerepet játszanak a vízvesztésben, de vannak olyan speciális ételek, amelyek ezt a nem kívánt folyamatot felerősíthetik.

Tovább
media
21 jún

Hidratáció a nap folyamán

Nem kis feladat az élet különféle kihívásainak megfelelni és mellette hidratáltnak maradni a nap folyamán.
Kövesd az alábbi tippjeinket, hogy megküzdj a feladattal :)
Tovább
media
23 máj

Tanulás, vizsgák - a víz szerepe

Az egész országban fontos vizsgákra és dolgozatokra készülnek május-júniusban a fiatalok. Segíthet a víz a gyerkeinknek egy jó bizonyítvány elérésében?

Tovább
media
30 már

Az ivóvíz – csodaszer a bőröd minőségének javítására

Tudtad, hogy a bőr a test legnagyobb szerve, ezért mind belülről, mind pedig kívülről hidratálni kell? Az ivóvíz és a rendszeres hidratálás nem csak a belső szervek számára fontos, hanem azért is, hogy biztosítsuk a bőr megfelelő víztartalmát.

Tovább
media
18 feb

Éhség vagy szomjúság?

Az éhség és a szomjúság egyformán kellemetlen érzés, de néha nehéz megkülönböztetnünk. Hogyan lehet megmondani a különbséget a szomjúság és az éhségérzet között?

Tovább
media
29 okt

Folyadékszükséglet télen

Sokan úgy gondolják, hogy hideg időben nincs szüksége a szervezetünknek annyi folyadékra, mint nyáron.  Ez azonban téves elképzelés, hiszen a kevés folyadék mellett télen is jelentkezhetnek a dehidratáltság tünetei. 

Tovább
media
26 szept

Frissít és fogyaszt – Újabb recept a NorAqua gyümölcsinfúziós palackhoz

Frissít és fogyaszt – Újabb recept a NorAqua gyümölcsinfúziós palackhoz

A nagy melegek elmúltával is szüksége van a szervezetnek az elegendő folyadékra. Külön öröm, ha az a folyadék – amellett hogy finom és egészséges – még fogyaszt is.

Tovább