2020. március 24., kedd

A legjobb és legrosszabb italok ha a vírus gyötör

Ha beteg vagy, nyilván ezt hallod újra és újra: "Igyál sok folyadékot".
Ez igaz is! A testednek szüksége van a többlet folyadékra, amikor gyógyulni próbál.

De mi is legyen az, amivel meg kellene töltened a poharadat? Valamelyik ital sokat segíthet csökkenteni a tüneteket, míg mások akár ronthatnak is az állapotodon. Tartsd észben a következő tippeket, amikor kiválasztod mit kortyolgatsz betegen.

Italok, melyek segítenek a vírus leküzdésében

Koffeinmentes tea A meleg ital megnyugtatja a fájó torkot, eldugult orrot, szúró mellkast, émelygő gyomrot. Ezenkívül a meleg tea ellazít, amikor nem érzed magad jól. Ha a gyógynövényes változatot választod, mint a gyömbéres, mentás - az még az immunrendszeredet is erősíti. Még jobb, ha mézzel iszod - ez megnyugtatja a köhögést és segít az alvásban.

Citromos víz Hidegen vagy melegen egyaránt segít hidratáltnak maradni és fellazítja a légúti lerakódásokat. A citromnak magas a C-vitamin tartalma, ami talán lerövidítheti a gyógyulást, ha rendszeresen fogyasztjuk.

Levesek Krémlevesek és húsleves extra kalóriát adhatnak a hidratálás mellett, amikor nincs igazán étvágyunk. Néhány tanulmány azt mutatja, hogy segítenek csökkenteni a gyulladást a szervezetben - ez segíthet megszüntetni a tünetek egy részét. A melege segít fellazítani a váladékot.

Folyadékok, amelyek nem segítenek

Az alábbi italok nem segítenek, és néhány többet árthat, mint használ.

Sport italok Segíthetnek, ha igazán nagyon dehidratált vagy, de nem segítenek benne, hogy jobban érezd magad. Ráadásul nagyon sok cukrot tartalmaznak.

Üdítőitalok Elsőre talán jó ötletnek tűnnek, főleg a gyerekek számára, de ahogyan a sportitalok, ezek is nagyon sok cukrot tartalmaznak. A citrus alapú italok, mint a narancsízű üdítőitalok, a savasságuk miatt még erősíthetik is a torokfájást. Ha egy gyerek nem hajlandó mást inni, még mindig jobban jársz, ha egy kis vízzel felhígítod.

Kávé Ha forró ital, akkor biztosan jó ötlet egy finom koffeintartalmú kávé - igaz? Nem! Próbálj inkább a vízre és a tartalmasabb levesekre koncentrálni.

Alkohol Egyrészt dehidratál, másrészt ronthat a tüneteken. Az alkohol ezenkívül gyengíti a szervezeted, így az kevésbé képes harcolni a vírusfertőzés ellen. Hagyd meg azt az italt és ünnepeld meg vele a betegség végét!

Címkék:
hidratáció víz