2019. szeptember 26., csütörtök

Hogyan tisztítsuk kulacsunkat?

Örülünk döntésednek, hogy az egyszer használatos PET palackok helyett a többször használható, tartós, üveg, illetve műanyag kulacsok vagy egy rozsdamentes acél termosz mellett döntöttél

Mikor megérkezik a megrendelt kulacsod, alig várod, hogy használhasd, olyan izgatott vagy. Ez teljesen rendben is van, de mindemellett kérjük, óvatosan bontsd ki a csomagot, nehogy megsérüljön a palack, és első használat előtt olvasd el a használati utasítást.

Legyen az egy új EQUA üvegkulacs vagy egy NorAqua palack, minden esetben alaposan mosd ki meleg, mosószeres vízzel az üveget az első használat előtt. Ezután már bátran használhatod.

A kulacsok mindennapos tisztítására a következőket javasoljuk:

  • Minden használat után tisztítsd meg a kulacsot, főleg, ha nem vizet tartottál benne.
  • A palack tisztításához a legjobb, ha meleg mosogatószeres vizet használsz és kézzel, puha szivaccsal vagy üvegmosó kefével tisztítod meg. Ezzel a tisztítási móddal hosszú távon is megőrizhető a palack mintája, színe.
  • A legtöbb kulacs mosható mosogatógépben is, javasoljuk, hogy heti max. 1-2 alkalommal tisztítsátok ott.
  • Ha a leírásban nem szerepel, hogy egy üveg mosogatógépben mosható, akkor a legjobb, ha a palackot mindig kézzel mossuk.
  • A palackok kupakjai viszont nem mind moshatók mosogatógépben, mivel a magas hő károsíthatja a szilikon tömítést és ezáltal a szivárgásmentes záródás a későbbiekben nem biztosított.
  • A kulacsokat a tisztítás után fejjel lefelé az edényszárítón hagyd megszáradni.

Fontos: A kulacsokat soha ne helyezd a fagyasztóba (kivéve nagyon rövid ideig), mivel a víz fagyás közben tágul, így a folyamat során szétrepesztheti, eldeformálhatja a kulacsot. Természetesen hűtőszekrénybe betehetők a kulacsok.

A NorAqua hőtartó kulacsok duplafalú rozsdamentes acélból készültek – ezeket a palackokat semmi esetre sem szabad a fagyasztószekrénybe vagy a mikróhullámú sütőbe helyezni, mivel ez károsíthatja a palackok hőkapacitását

Címkék:
kulacs tisztítás