2020. június 28., vasárnap

Mit igyon a gyerek?

Beköszöntött a meleg, jönnek a forró nyári napok. Jól tudjuk, hogy ilyenkor még fontosabb a folyadékpótlás, hiszen a testünk a nagy melegben párolog, izzad, vizet veszít. Nagyon fontos, hogy a kisgyermekekre is odafigyeljünk, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszanak, hiszen ők még nem érzik a szomjúságot, nem szólnak, hogy inni szeretnének.

De mit is igyon egy gyerek?

A kicsiknek is ideális folyadék a víz a hidratáláshoz. A cukrozott és egyéb adalékanyagokat tartalmazó gyümölcslevek, szörpök, üdítők nem szükségesek, hiszen csak felesleges cukrokat viszünk be ezzel a szervezetükbe és még a fogacskáknak is árthatnak. Az anyukák gyakran szembesülnek azzal, hogy gyermekük a finom, édes üdítőket szívesen elfogyasztja, viszont ha sima vizet kínálunk neki, alig vagy egyáltalán nem iszik.

Mit tehetünk, hogy megigya a gyermek a vizet?

  • Egy lehetőségként próbáljuk ki, hogy vízzel hígítjuk a gyümölcslevet. Ha napról napra egyre hígabb, vízzel felengedett gyümölcslevet kap, hamarosan nem lesz gond a sima víz sem.
  • Kínáljuk neki a vizet játék közben, színes, mesefigurás poharakból.
  • Legyen egy saját kulacsa, melyből mindig szívesen iszik. Gyermekkulacsok széles választékát kínáljuk kicsiknek és nagyobb gyermekeknek is. Vidám mintás, állatos cuki kulacsok közül minden gyerkőc megtalálja a kedvencét!

Egy EQUA műanyag kulaccsal már gyerekjáték lesz a hidratálás a nyári melegben!

Címkék:
hidratáció víz