2020. szeptember 15., kedd

A vízfogyasztás 6 + 1 egészségügyi előnye

Hányszor hallottad: “Igyál több vizet?” Fontos elkerülni a kiszáradást, különösen a nyári melegben. De tudtad, hogy sok más egészségügyi előnye is van annak, ha több vizet iszol? Íme néhány meglepő módszer, hogyan segíthet a vízfogyasztás az egészségesebb életmód megvalósításában.

1. Egészségesebb bőr

Ha több vizet iszol, egészségesebb, rugalmasabb lesz a bőröd, és kevésbé valószínű, hogy bőrprobléma és korai ráncok fordulnak elő.

2. Ízületi fájdalmak elkerülése

A porcok és ízületek egészséges működéséhez elengedhetetlen a megfelelő vízfogyasztás, hiszen az ízületek 70 %-a vízből áll. Ha nem iszunk elegendő vizet, akkor nem lesz elegendő ízületi folyadék bennük, így nem lesznek képesek „tompítani” az ütéseket, ami ízületi fájdalomhoz vezethet.

3. A légutak megóvása

Ha kevés folyadékot fogyasztasz, a légutaid kiszáradhatnak. Ha allergiád vagy asztmád van, akkor különösen figyelj arra, hogy ne legyenek a légutaid kiszáradva.

4. Segít a testhőmérséklet szabályozásában

Tudtad, hogy a víz a bőr középső rétegeiben tárolódik? Ha izzadsz, az elpárolog, és segít a test hűtésében a nyári melegben.

5. Fogyás

A vízfogyasztás felgyorsítja az anyagcserét, így segíthet a fogyásban. Ha több vizet iszol, kevésbé érzed magad éhesnek.

6. Segít az ásványi anyagok és tápanyagok felszívódásában

Az ivóvíz segít lebontani a testben az ásványi anyagokat és az értékes tápanyagokat, hogy a test megfelelő részeibe juthasson.

Ezentúl ne csak akkor igyál, amikor szomjas vagy! Hidratálj folyamatosan a nap során, és hidd el a tested meghálálja. Ebben segíthetnek kiváló kulacsaink a NorAqua motivációs kulacsok, melyek időskálájával nyomon követheted a napi folyadékfogyasztásodat.

(+1) Segít a vírusok elleni harcban azzal, hogy erősíti az immunrendszert

A víz javítja az oxigén szállítását a test sejtjeiben. Ha többet iszunk az segíthet megakadályozni a méreganyagok felépülését és negatív hatását az immunrendszerre.

Tippünk: A NorAqua infúziós kulacs segítségével feldobhatod a vizet citrom hozzáadásával. A citromos víz egészségügyi előnyei bizonyítottak. A citrom nagyszerű C-vitamin forrás, amelyről ismert, hogy fokozza az immunrendszert, ezzel megelőzi a betegségeket, segít leküzdi a vírusokat és védi a sejteket

A víz csodákat tehet a tested számára, különösen akkor, ha immunrendszer-erősítőként működik. A víz csodálatos tulajdonságainak köszönhetően kihasználhatja ezt a rendkívül sokoldalú, természetes immunerősítőt annak érdekében, hogy javítsa egészségét és közérzetét.

A Noraqua hőtartó kulacs segítségével forró teádat is magaddal viheted

Címkék:
hidratáció víz