OKOSPALACK.HU
Navigation

Kedves Vásárlóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy webáruházunkban 2019.06.24.-2019.07.01. között a csomagküldés és a telefonos ügyfélszolgálat szünetel!

Megrendeléseiket ezidõ alatt is fogadjuk. Kérdéseiket és ajánlatkéréseiket is elküldhetik nekünk, melyekre 2019.07.02. után fogunk válaszolni!

Amennyiben 2019.06.21-én pénteken 13 óráig leadja megrendelését, azt még aznap feladjuk, és az MPL Postafutár elõreláthatólag 2019.06.24-én vagy 25-én kézbesíti Önnek!

A szabadság alatt érkezõ megrendeléseket 2019.07.02-án kezdjük feldolgozni.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

okospalack.hu webáruház

media

Fogyni akarsz? Igyál vizet!

A víznek rengeteg egészségügyi előnye van: tedd félre az összes drága diétát és próbálj először több vizet inni. Számos tudományos tanulmány igazolja, hogy a víz hasznos a fogyás és a súlymegtartás szempontjából. Amellett, hogy egészséges és hidratált állapotban tart, a víz teljesen kalóriamentes!

Égesd a kalóriákat!

A tested RMR szintje (Resting metabolic rate, vagyis a nyugalmi anyagcsere) jelentősen megemelkedik ha vizet fogyasztasz. Már fél liter után is! Az anyagcsere szerepéről bővebben itt olvashatsz (forrás: vital.hu)

A megnövekedett RMR kalória felhasználásra ösztönzi a tested azonnal a vízfogyasztás után, és ez még utána is tart legalább 1 órán át. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs szükség tornára és fegyelmezett táplálkozásra! Túlsúlyos nőknél végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy amennyiban a vízfogyasztásuk több volt napi 1 liternél, ez évi további 2kg testsúlycsökkenést hozott. Ez talán nem hangzik túl soknak, de a következetesség és folyamatosság létfontosságú ebben a folyamatban. Ez egy win-win helyzet amikor egészséges táplálkozással és mérsékelt testmozgással párosul.

Fontos, hogy elfogadható mértékben növeljük a vízfogyasztást - soha ne terheljük a szervezetünket, csak mert azt gondoljuk fogyást okoz - ez veszélyes lehet. Ha nap közben elfelejtünk vizet fogyasztani, az nem megoldás, hogy megpróbálunk egyszerre 2-3 litert vizet bevinni. Használjunk okos emlékeztetőket, vagy okospalackot, ha szükséges, hogy a folyamatos vízfogyasztást biztosítsuk.

Csökkentsük az étvágyat

Ha iszunk étkezés előtt, az csökkenti az étvágyat! Több tanulmányban kimutatták, hogy az emberek kevésbé hajlamosak sokat enni, ha vizet isznak étkezés előtt. Ez kimondottan igaz a reggelire. Az egyik aranyszabály amit kitűzhetsz, hogy indítsd a napot egy nagy pohár vízzel, hogy újra hidratáld magad az éjszakai alvás után. Ez további bónuszt fog jelenteni a fogyókúrában is!

Az ivóvíz, szemben a különféle édes italokkal vagy a szénsavas üdítőkkel, csökkenti a cukorbevitelt is (kérlek hagyd azt a fánkot a tányéron!) Az ivóvíz enyhíti a vágyat valami édesre, ezáltal is csökkentve a kalóriabevitel mértékét.

Vegyünk vissza a nassolásból

Azok, akik vizet isznak egész nap, kevésbé hajlamosak összevissza nassolni. A víz gyorsabban és hosszabb ideig megtelít, mint a cukros ételek vagy a burgonya tartalmú ételek. Tegyél néhány gyümölcsszelet a vízbe, ha valami édesre vágysz. Emlékezz arra is, hogy amit éhségnek érzel, az lehet, hogy szimpla kiszáradás - a dehidratáltság / szomjúság gyakran hasonló érzés, mint az éhség.

Mosd ki a mérgeket

Ez ugyan nem számít bele a súlycsökkenésbe, de a víz a legkiválóbb eszközünk a nem kívánt méreganyagok szervezetből való eltávolítására. Az egészséges szervezet viszont hatékonyabban fog működni, több energiával többet lehet edzeni!

Igyál vizet és élj egészségesen!

Válassz széles kínálatunkból egy trendi kulacsot, és hozzá egy hidratációs emlékeztetőt, hogy bárhol is jársz, hidratálhasd magad.

  • 2017 augusztus 02
  • Hozzászólások: 0