2018. március 30., péntek

Az ivóvíz – csodaszer a bőröd minőségének javítására

Az ivóvíz – csodaszer a bőröd minőségének javítására

Tudtad, hogy a bőr a test legnagyobb szerve, ezért mind belülről, mind pedig kívülről hidratálni kell? Az ivóvíz és a rendszeres hidratálás nem csak a belső szervek számára fontos, hanem azért is, hogy biztosítsuk a bőr megfelelő víztartalmát, ezzel elkerüljük a szárazságot és az irritációt. Az emberi test többi részéhez hasonlóan a bőrünk is túlnyomórészt vízből áll, ezért egy átlagos napon nagy mennyiségű folyadékot vesztünk az izzadságon keresztül, amit feltétlenül pótolni kell.

A száraz bőr senki számára sem tréfa! Nem csak feszesnek érezzük és kényelmetlennek, de csúnya foltokkal és más bőrpírral együtt jelentkezhet, valamint pattanásokhoz és egyéb kellemetlenségekhez is vezethet.

Erre a jelenségre a tudományos magyarázat egyszerűen megfogalmazva: minél több vizet iszunk, annál jobban hígítjuk a vérünket. Ha nem fogyasztunk elég folyadékot a nap folyamán, a szervezetünk egyre szomjasabbá válik, és megpróbál a működésének fenntartása érdekében vizet kivonni a vérből. Ezáltal nem jut elegendő vér a bőrünkhöz, az kiszárad és rugalmatlanná válik - ezért is lehet sápadt, tompa színű, a szemünk alatt sötét karikákkal. A rugalmasság hiánya a bőrünkben azt jelenti, hogy elkezd ráncosodni, és idősebbnek látszik, mint amit valódi korunk indokolna.

Te is rengeteg pénzt áldozol mindenféle krémek, folyadékok, „bájitalok” vásárlására, hogy megpróbáld megőrizni bőröd hidratáltságát és az öregedési folyamatot megfordítani? Mindezek nyilván javítják a száraz bőrt, de csak akkor, ha Te is besegítesz a folyamatba, és sok vizet iszol. Az elegendő mennyiségű víz fogyasztása ugyanis már önmagában hatalmas javulást eredményezhet a bőrünk kinézetében.

A víz csodákat tesz a foltok és a kellemetlen bőr érzetében is. Az ilyen tökéletlenségek általában a bőr zsír- és víztartalma közötti egyensúlytalanságok következményei a bőrön, ezért az elegendő víz ivása segít a bőrnek abban, hogy fenntartsa az egyensúlyt.

Természetesen minél több vizet iszol, annál több szennyezőanyag távozik természetes úton a szervezetedből, vagyis a toxinok közül kevesebb juthat a bőröd felületéhez. Ez azt jelenti, hogy a vizet még a egyes bőrelváltozások, például az ekcéma és a pikkelysömör ellen is alkalmazhatjuk (természetesen orvos által előírt kezelések mellett).

Az egészséges és telített bőr érdekében tehát célszerű rengeteg tiszta folyadékot inni, azonban a cukros üdítőitalok nagy mennyiségben történő fogyasztása inkább súlyosbítja a bőrproblémákat. A tiszta víz egészséges ragyogást eredményez a bőrnek, amely segíti az élesebb kontúrokat, ezáltal a fiatalosabb megjelenést.

Arról sem feledkezel meg, hogy reggel és este megmosd az arcod, tehát miért hagynád figyelmen kívül az ivás előnyeit? Gondolj tehát naponta 8-10-szer egy hűvös, frissítő pohár H2O-ra, esetleg gyümölcsökkel ízesítve, mint bőröd, illetve egész szervezeted legjobb tápanyagára. Ehhez nyújt kiváló segítséget a NorAqua Motivációs kulacs.

Címkék:
bőr ivóvíz