2017. május 1., hétfő

10 érv, hogy miért igyál több vizet

Megelőzi a fáradékonyságot és energizál

Az agyunk nagyobb részben vízből áll. Így a megfelelő vízfogyasztás az segíti az agy működését, ezáltal az összpontosítást, koncentrációt. Ezenkívül megfelelő hidratáltság mellett éberebbek és energikusabbak leszünk.

Hozzájárul a sikeres fogyókúrához

Ha folyamatosan megfelelő mennyiségű vizet iszunk a nap folyamán, főként pedig az étkezések előtt - az segít éhségérzet megelőzésben. Ennek segítségével nem mohón kezdünk étkezni, és kevesebbet is eszünk.. A tanulmányok azt mutatják továbbá, hogy a vízfogyasztás meggyorsítja az anyagcserét amely szintén fontos a tartalékok feldolgozásában.

Kimossa a kártékony méreganyagokat

A víz segíti a szervezetet a felgyülemlett káros anyagok eltávolításában. Hatalmas a szerepe a húgyúti fertőzések leküzdésében és megelőzhető általa a vesekő kialakulása.

Késlelteti a bőr öregedését

A megfelelő hidratáltság létfontosságú a szép és egészséges bőr optimális nedvességtartalmának megőrzésében.

Egészséges bélflóra

A megfelelő vízfogyasztás elengedhetetlen az emésztési folyamatokhoz - még a székrekedés kialakulását is megelőzi.

Frissen tartja az agyat

Ha vizet iszunk, az agy folyamatos és friss vérellátást kap és ez főként azoknak segít akik úgy érzik, hogy nehezen tudnak megjegyezni dolgokat.

Csökkenti a rák veszélyét

Rákkutató intézetek valós bizonyítékokat találtak arra, hogy a rendszeres vízfogyasztás csökkenti a húgyhólyag rák kialakulását.

Megelőzi a migrénes fejfájást

Sok fejfájás okozója az elhanyagolt hidratálás. Ha erre odafigyelünk, elkerülhetjük, csökkenthetjük a sokunkat érintő krónikus fejfájást és egyéb egészségügyi problémákat.

Csökkenti az ízületi fájdalmakat

Amennyiben elegendő vizet iszunk az csökkentheti az akut ízületi fájdalmakat azáltal, hogy hidratálva és puhán tartja a porcokat.

Csökkenti az ingerültséget

A nem megfelelő hidratáltság negatívan befolyásolja a hangulatot. Próbálj kicsit több vizet inni - és lehet, hogy boldogabb és kiegyensúlyozottabb leszel.