2019. szeptember 7., szombat

Miért legyen saját kulacsod?

Nagyon sok előnye van annak, ha napi szinten saját kulacsot hordasz magaddal, akár utazás vagy sportolás során, illetve a munkanapokon. Webáruházunkban megtalálhatod a kedvenc kulacsod, legyen az egy EQUA üvegkulacs, egy dizájnos műanyag palack, vagy egy NorAqua hőtartó termosz kulacs. Ezt a nap folyamán bármikor feltöltheted friss vízzel vagy bármilyen folyadékkal. Így ezzel a környezetbarát hozzáállással jelentősen hozzájárulhatsz a hulladéklerakókban és az óceánban lévő műanyag palackok mennyiségének csökkentéséhez. A saját kulacs használata egy gazdaságos és mindenki számára kifizetődő szokás.

Miért is érdemes saját vizes palackot használni nap, mint nap? Íme a hét legfontosabb érv:

Csökkentsük az egyszer használatos PET palackok mennyiségét

Az egyszer használatos műanyag vizes palackokból évente milliárdokat dobnak el a Földön. Ez a szám megdöbbentően magas így emellett nem csoda, hogy a hulladéklerakók és az óceánjaink tele vannak PET palack hulladékkal. Ezek a műanyag palackok rendkívül lassan bomlanak le, évszázadokig is eltart ez a folyamat. A PET palackoknak az egész életciklusa rendkívül káros a környezetre, a gyártástól az ártalmatlanításig. Egy többször használatos palack kiválasztásával jelentősen csökkenthetjük a szén-dioxid-lábnyomunkat, és óriási lépést teszünk a műanyag hulladék csökkentése felé. Gondolj bele, hány egyszer használatos palackot használhat fel egy ember egy évben, hogy elfogyassza naponta az ajánlott nyolc pohár vizet!

A többször használatos kulacsok egészségesebbek

Az egyszer használatos műanyag palackok nemcsak súlyos károkat okoznak a bolygónknak, hanem az egészségünkre is ártalmasak lehetnek, mivel a vegyi anyagok kiszivároghatnak a palackok belsejében tárolt vízbe. Az eldobható műanyag palackok általában PET műanyagból készülnek, amelyről kimutatták, hogy többszöri használat során káros anyagok oldódhatnak ki a mikrorepedéseiből, főleg akkor, ha forró folyadékot töltünk bele.

Te irányítod, hogy mi legyen a palackban

A saját kulacsoddal Te határozod meg és ellenőrzésed alatt tarthatod, hogy mi legyen a palackban. Javasoljuk, hogy használj minőségi vízszűrőt, és így minden reggel munkába menet előtt töltsd fel új kulacsod tisztított vízzel. A víz nagyon fontos egészségünk számára, hiszen testünk közel 70%-a vizet tartalmaz. Így fontos, hogy a folyadékpótlás jelentős része vízzel történjen. A magyarországi vezetékes víz jó minőségű, mégis sokan ásványvizet fogyasztanak. Hogy miért? Mert sokunknak nem ízlik a vezetékes víz íze, ami a klórozás által fura ízűvé válik. Számos típusú vízszűrő létezik, így igényeidtől függően választhatsz, - aktív szenes vagy fordított ozmózisos technológiával működő, pult alá szerelhető vagy csapra szerelhető víztisztítók közül - amelyek megtisztítják a vezetékes hálózati vizet a szennyeződésektől és a klórtól.

Pénzt takaríthatsz meg egy kulacs használatával

Egy másik jó pont az, hogy a saját vizes palack használata sokkal olcsóbb, mint az egyszer használatos palack víz vásárlása. A palackozott víz vásárlása drága, macerás, és nem is környezetkímélő. A legtöbb kávézó már kisebb árengedményt is kínál saját üveg, csésze vagy bögre használata esetén.

Egy üvegkulacs akár évekig használható

Ha Te is hasonlóan gondolkozol, mint mi, akkor Neked is fontos a fenntarthatóság, a minimalizmus és a hulladékmentes élet elérése. Ebben egy segítő társunk lehet a saját kulacsunk, egy csodaszép EQUA üvegkulacs, vagy egy műanyag palack, netán egy NorAqua termoszkulacs formájában. A kulacsok által mellőzhetjük az eldobható, egyszer használatos PET palackok használatát, és akár évekig hű társaink lesznek.

Válaszd ki azt az üveget, amely legjobban illik Hozzád

Az okospalack.hu kínálatában szebbnél szebb EQUA üvegkulacsok és NorAqua palackok közül válogathatsz ízlésednek megfelelően. A szivárvány minden színében megtalálhatók a palackok, melyek kicsik és nagyok, hölgyek és urak számára is sokféle választási lehetőséget kínálnak.

Kövesd nyomon, hogy mennyit iszol

A NorAqua motivációs palack segíthet nyomon követni, mennyi vizet iszol a nap folyamán. A palack oldalán az időskála segít abban, hogy kövesd, mennyi vizet fogyasztottál már és mennyit kell még meginnod, hogy meglegyen a napi 2 liter folyadék. Tudj meg többet a motivációs kulacsról! Ha megfogadod a tanácsainkat Te is sokat teszel a Földünk jövőjéért!