2019. július 21., vasárnap

Hogyan maradjunk hidratáltak fesztiválozás közben

Egész éjjel bulizás, ivászat ez hatalmas móka és nagyjából erről szól a "fesztiválozás", viszont ilyenkor is érdemes a hidratációra odafigyelni - nem olyan nehéz. A dehidratáció a leggyakoribb ok amivel a fesztiválokon az orvosi sátorokban találkoznak. Az alkohol, az alvás hiánya, a meleg és a fizikai kifáradás nagyon megterheli a szervezetet. Ha a folyadék-háztartásodat szórakozás közben is rendben tudod tartani az sokat fog segíteni.

Tudjuk mi azt, hogy nem könnyű hajnal kettőkor emlékezni, hogy fontos lenne inni egy kis vizet, de azért összeállítottunk néhány tippet.

Igyál vizet amint a nap felkelt

Ez egy jó szabály amit könnyű észben tartani. Legyen a kulacsod a felfújható matrac mellett a sátorban és igyál egy jó adag vizet amint felkeltél. Ez egy okos kis szokás ami segít, hogy legalább a napot hidratáltan indítsd.

Mosdó szünetek

A fesztiválokon a mosdók nem a higéniáról híresek. Mégis, ha megfelelően hidratálod magadat 2 óránként meg fogod látogatni őket (fiúk előnyben). Minden alkalommal ellenőrizd a vizelet színét. Ha sötét a színe nagyon fontos, hogy iktass be egy adag vizet a következő alakoholos italod előtt. Minél világosabb annál hidratáltabb vagy.

Egyél okosan

A folyadékbevitelünk megközelítőleg 20%-a az ételekből származik. Válassz sok gyümölcsöt, lédús zöldséget, leveseket amikor csak lehetséges. Magas a víztartalmuk és gazdagok káliumban, elektrolitokban. Ez különösen fontos, ha igazán meleg van.

Vigyél saját palackot

A különféle italok - legtöbbször eldobható formában - különösen drágák a fesztiválok területén. Vidd magaddal a saját palackodat és rengeteg pénzt fogsz megspórolni. Sok helyen vannak ivókutak ahol megtöltheted a kulcsot, így ingyenesen hidratálhatod magadat ahelyett, hogy a hosszú sorokban várakoznál.

Az új NorAqua hőtartó kulacs még abban is segít, hogy az italod hideg maradjon a tűző napon. Kérd meg a pultos csajt, hogy töltse meg jégkockákkal ;)

A fesztiválok idején mindig nagy a meleg - sokat fogsz izzadni - ezt is pótolni kell. Csináld okosan!