OKOSPALACK.HU
Navigation

Kedves Vásárlóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy webáruházunkban 2018.10.24.-2018.10.30. között a csomagküldés és a telefonos ügyfélszolgálat szünetel!

Megrendeléseiket ezidõ alatt is fogadjuk. Kérdéseiket és ajánlatkéréseiket is elküldhetik nekünk, melyekre 2018.10.31. után fogunk válaszolni!

Amennyiben 2018.10.22-én hétfõn reggel 8 óráig leadja megrendelését, azt még hétfõn feladjuk, így 2018.10.24-én vagy 25-én kézbesítik Önnek a megrendelését!

A szabadság utáni elsõ csomagfeladás 2018.10.31-én lesz, melyet a futárszolgálat a hosszú hétvége miatt 2018.11.05-én fog kézbesíteni.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

okospalack.hu webáruház

media

Hidratáció a nap folyamán

Nem kis feladat az élet különféle kihívásainak megfelelni és mellette hidratáltnak maradni a nap folyamán.
Kövesd az alábbi tippjeinket, hogy megküzdj a feladattal :)

Hidratáltnak maradni fontos. OK. Napközben mégis annyi minden változik a mai modern világunkban.
Amint megpróbálunk megfelelni a megannyi elvárásnak ...munka, család, barátok... könnyen előfordul, hogy megfeledkezünk az előkészített vizes palackról.

Szerencsére a dehidratáció elkerülhető egy kis odafigyeléssel, ha ragaszkodunk a meghatározott időbeosztásunkhoz.

Reggel

Fantasztikus ötlet rögtön egy-két pohár vízzel indítani a napot, már a reggeli előtt. Ez az egyszerű trükk felpörgeti az agyat és az emésztést, valamint biztosítja, hogy akármit is eszel nem fog lelassítani utána. Ez sokat segíthet a fogyókúrázóknak is mivel az ivóvíz megtölti a gyomrot és megakadályozza, hogy túlegyük magunkat rögtön az első étkezés során. Ha fel akarod dobni kicsit, nyugodtan adj hozzá néhány csepp friss citromlevet, ez segít megtisztítani a májat is.

Amikor felkelsz reggel, már azonnal dehidratáltan indítod a napot - több órája nem ittál semmit. Ez az oka, amiért olyan ködös az agyunk, száraz a szánk, amint felkelünk az ágyból. Próbáld kialakítani ezt a csodálatos szokást, hogy azonnal ébredés után viszet iszol ahelyett, hogy rögtön a kávés bögre után nyúlnál. Meg fogsz lepődni mennyire feldobja a testet és a lelket.

A reggel folyamán ezután is kortyolgasd a vizet, ha lehetséges legalább óránként egyszer. A motivációs palackunk segít benne, hogy nyomon tudd követni. Ha meleg környezetben, vagy légkondícionáló mellett dolgozol akkor ez kiemelten fontos - mindkettő erősíti a dehidratációt.

Napközben

Természetesen fontos, hogy az ebédhez is fogyasszunk egy pohár vizet, de mellette figyelni kell rá, hogy a délután folyamán is végig igyunk. Ahogy a nap telik nagyon sok vizet vesztünk - ezt mind pótolni kell. Volt, hogy fáradt és ingerlékeny voltál a délután folyamán? Ezek tünetei a dehidratációnak is.

Feldobhatjuk a délutáni italainkait is - lehet inni gyógyteát, lehet gyümölcsökkel ízesteni a vizet (több palack tartalmaz gyümölcstartót direkt erre a célra). Az aranyszabály továbbra is ugyanaz, mint délelőtt és reggel - igyunk folyamatosan, legalább óránként. Tartsuk fent az optimális szintet. Ha kell segítség léteznek hidratációs emlékeztetők és okoskulacsok amelyek segítenek ezt figyelni, így mi koncentrálhatunk a fontosabb feladatainkra.

Ha a valamelyik ismert tünetet érzékeljük (szájszárazság, fejfájás) igyunk egyszerre többet, aztán folytassuk a napot. :)

Este

Végződik a napunk, le lehet lassítani a víz bevitelét, így nem fogja megzavarni az álmunkat. Ha ügyesen fogyasztottunk vizet a nap folyamán, ilyenkor teljesen abbahagyhatjuk 2 órával lefekvés előtt. Természetesen mindenféle koffein tartalmú stimulánssal le kell állni már sokkal korábban. Ez biztosítani fogja a zavartalan éjszakát, majd kezdhetjük a hidratációs ciklust az elejéről a következő reggelen :)

Csak ügyesen! Magadért csinálod ;)

  • 2018 június 21
  • Hozzászólások: 0