2020. április 28., kedd

Maradj hidratált – Home office-ban is!

Mostanában nem ritka, hogy az otthonunkat irodává alakítjuk. Az otthoni munkavégzésnek megvannak természetesen az előnyei is: nem kell reggel és este ingázni, akkor ebédelünk, amikor akarunk stb.

Viszont ilyenkor se feledkezz meg a folyamatos folyadékfogyasztásról!

Könnyű belefeledkezni egy projektbe, és az otthonunk nyugalmában csak telnek az órák anélkül, hogy folyadékot vettünk volna magunkhoz! Attól, hogy otthonról dolgozunk, a szervezetnek éppúgy szüksége van a folyamatos folyadékutánpótlásra, mint a normál irodai hétköznapokon. Ne felejtsd el, a nappaliban végzett munka nem változtatja meg a tested folyadékigényét!

Hidratálási tippjeink az otthoni munkavégzéshez:

  1. Legyen mindig a közeledben egy pohár vagy egy palack folyadék.
  2. Vásárolj saját vizes palackot, termoszt vagy kulacsot, így nem kevered össze a többi családtagéval.
  3. Válassz olyan kulacsot, mely motivál a folyadékfogyasztásra, és még a napi folyadékbevitelt is követni tudod a segítségével. Remek választás a NorAqua motivációs kulacs
  4. Ha hajlamos vagy rá, hogy olyan mélyen beleásod magad a munkádba, hogy elfelejtesz inni, akkor válassz a kulacsod mellé egy ULLA hidratációs emlékeztetőt, aki jelezni fog Neked villogásával 30-40 percenként, hogy ideje inni.
  5. Attól, hogy otthon vagy, ugyanúgy tarts szünetet munka közben. Menj ki a friss levegőre, fuss vagy biciklizz egyet. De ne feledkezz meg ilyenkor sem a folyadékfogyasztásról.
  6. Ebéd után vagy munka közben is jólesik a kávé. Gondolj rá, hogy ez a folyadék vízhajtó hatású, így emellett fogyassz megfelelő mennyiségű vizet is!
  7. Nem kell mindenképpen ásványvizet cipelned a boltból, a csapvíz tökéletes fogyasztásra. Használj egy jó minőségű víztisztítót hozzá! Ajánlatunk: vizbaratok.hu

Szokatlan, bizonytalan a helyzet mindenki számára, de a lényeg, hogy egészségesek maradjunk, és ehhez a hidratáltságunk is kulcsfontosságú!

Maradj otthon és vigyázz az egészségedre!